Vintersolverv 1987

 

Dette er diagrammet som forutsa at Geir Karlstad ville falle på 10.000m i OL i Calgary. Et lokalt vintersolverv diagram som setter tonen for kommende semester. Men utvilsomt ville Karlstad's fall dukke opp i hans personlige fødselsdiagram også! Norge presterte sitt dårligste vinter-OL noen sinne. I ascendanten finner vi Månen i slutten av Stenbukkens tegn som er "void of course", dvs. retningsløs, i et vakum og uten mål og mening. Når dette oppstår vil funksjonshindringer og uregelmessigheter være i forgrunnen. Geir Karlstad er født i Krepsens tegn og styrt av Månen. Stenbukken er et tegn som 'sklir på isen' og faller. Månen i en slik tilstand som vist i dette diagrammet favoriserer ikke favoritter, da men fungerer mot normalt.  Outsidere og 'freak happenings' kan derimot seile opp.

 

 

En outsider som stod til pers med sitt 'fall' var ski-hopperen Erik Johnsen, som overrasket med en Olympisk Sølv-medalje. Månen styrer metallet sølv og andre plassen. Andre aktører som kom fordelaktig ut av månens uregelmessige stilling var gruppen "Disimillies" - Bandet som spredde entusiasme og glede og viste en hel  verd at en utviklingshemning var ingen hindring til å nå musikalske og kunstneriske høyder. Månen styrer fuktighet og Oslo-området fikk en rekord mengde nedbør denne januar.

Som et eksempel på Stenbukkens 'uhygge' nevner jeg at Munch-maleriet "Vampyren" ble stjålet. Da stenbukken også plukker ved klassiske strenger, bemerker jeg at finanskongen Christian 'Bach' var i fokus i det finansimperiet hans kollapset. Disse to siste hendelser var synkrone med Karlstad's OL eksponering i Calgary. Karlstad fikk som kjent sin revansj og oppreisning under vinter-OL i Albertville i 1992. Da tok han Gull på 5000m. Bach kom igjen i fokus etter å ha blitt beskutt, mens kunstyndlingen og turistattraksjonen "Sinna-tagen" ble skåret ned og stjålet fra Vigelandsparken.

 

(c)Andrew J.Bevan, QHP, DMS Astrol.

 

Return