SLIK VELGER DU DIN PARTNER BLANT STJERNENE
av: Andrew J. Bevan, QHP, DMS Astrol. (c) 1993

Soltegnene

1. VÆREN: 20.mars-19.april 7. VEKTEN: 23.sept-22.okt.
2.TYREN: 20.apr.-19.mai 8. SKORPIONEN: 23.okt.-21.nov.
3. TVILLINGENE: 20. mai-20.juni 9. SKYTTEN: 22.nov.-20.des.
4. KREPSEN: 21.juni-21.juli 10. STENBUKKEN: 21.des.-19.jan.
5. LØVEN: 22.juli-22.aug. 11. VANNMANNEN: 20.jan.-18.feb
6. JOMFRUEN: 23.aug.-22.sept 12. FISKENE: 19.feb.-19.mars
   

Tidspunktet for når solen går inn i de forskjellige stjernetegn vil variere litt fra år til år. Dersom du er født ved en slik grense kan det være nødvendig å kontakte en astrolog for å finne ut soltegnet ditt.

.
.
2. TRINN
- Sjekk forholdet mellom elementene -
 
Punkt to er å sjekke kjemien dere i mellom. Astrologene betrakter tegnene delt inn i fire elementer. Disse er ild, jord, luft og vann. De forteller noe om ditt temperament og din legning. Hvis f.eks. din fødselsdag er i Skytten og din kjæreste er Kreps, vil du være interessert i å vite hvordan ild elementet blander sammen med vann elementet.

.

FINN ELEMENTENE TIL DITT EGET OG DIN PARTNER'S STJERNETEGN OG FINN UT HVORDAN DERE GÅR I LAG.

..

ILD MED ILD: VÆR, LØVE, SKYTTE med VÆR, LØVE ELLER SKYTTE
Ild elementet er brennende og ivrig. Du og kjæresten tenner på mange av de samme tingene og passer godt i lag. Dere leker godt når dere er sammen, og søker begge spenning og utfordringer. Men forholdet kan være litt høylytt, og begge parter kjemper om å få mest oppmerksomhet. Skru ned tempoet og nyt et varmt fellesskap.
 
ILD MED JORD: VÆR, LØVE, SKYTTE med TYR, JOMFRU ELLER STENBUKK
Det lukter svidd i lang vei. Ild elementet brenner jord tegnene, og jord kveler ild. Jord bør ikke legge for store bånd på ild. Ild trenger frihet og bevegelse, men må respektere jord tegnenes behov for fast holdepunkter. Forholdet virker best på et praktisk plan når dere har felles mål og deler motivasjonen til å få ting unna.
 
ILD MED LUFT: VÆR, LØVE, SKYTTE med TVILLINGENE, VEKTEN ELLER VANNMANNEN
Ild trenger luft for å leve, og luft liker ild elementets lekende frihet. Begge tegn er positive og utadvendte. Dere er selskapelige og trives ved sosiale anledninger. Både deg og din kjæreste er nokså åpne og direkte. Ild elementet kan være en skikkelig klovn, luft elementet vittig, og dere utfyller hverandre på en fin måte.
 
ILD MED VANN: VÆR, LØVE, SKYTTE med KREPS, SKORPION ELLER FISKENE
Badstue! Her går det hett for seg. Det er den mest lidenskapelige av kombinasjoner, og mye av tiden blir brukt på soveværelset. (Og alle andre steder!) Dere har mange inspirasjoner, og kan dele kunstneriske interesser. Det er viktig å få ventilert følelsene. Vanntegnene trenger tid og trygghet til å kjenne på ting. Ild tegnene vil ha svar NÅ, I DAG! Elementene utfordrer hverandre. Ta det rolig. Gi og ta!
 
JORD MED JORD: TYR, JOMFRU, STENBUKK med TYR, JOMFRU ELLER STENBUKK
Dette er en av de beste partnerskaps kombinasjoner. Både du og kjæresten ønsker ro og orden i tilværelsen. En trygg og vel organisert familie gir langsiktig avkastning og gjerne økonomiske fordeler. Dere samarbeider godt om det praktiske. Men pass på at karriere ikke kommer i høysetet. Sørg for at følelseslivet ikke tørker inn. Hold kjærligheten i gang ved å finne på noe spennende.
 
JORD MED LUFT: TYR, JOMFRU, STENBUKK med TVILLINGENE, VEKTEN ELLER VANNMANNEN
Er den minst erotiske av forhold mellom elementene. Alt er veldig saklig, trygt og fornuftig. Men det må jobbes hardt med kjærligheten. Slipp følelsene frem og vær impulsiv! Kanskje må man overkomme fordommer fra oppveksten. Forholdet virker godt på et forretningsmessig og intellektuelt plan. Ta deg tid til å studere hva som gleder din kjæreste.
 
JORD MED VANN: TYR, JOMFRU, STENBUKK med KREPS, SKORPION ELLER FISKENE
Jord trekker til seg vann. Vann nærer jord. Dere utfyller hverandre og er av en forenlig og fruktbar temperament. Jord elementet finner rom for fordypning i vann tegnene. Vann finner følelsesmessig stabilitet i sin jordvenn. Begge tegnene er rolige og innadvendte. Det danner grunnlag for et rikt og harmonisk familieliv. Men en av dere bør ha en sterk personlighet for å møte ytre utfordringer.
 
LUFT MED LUFT: TVILLINGENE, VEKTEN, VANNMANN med TVILLINGENE, VEKT, VANNMANN
Akademikernes Fellesforbund! Dere er sosiale og utadvendte. Dere deler felles interesser og kan ha lært mye sammen. Eller av hverandre. Dere er på bølgelengde med samfunnet rundt dere, og har et artig og aktivt parforhold. Humor og oppfinnsomhet er også nøkkelen til kjærlighetslivet. Luft tegnene kan prate og tenke litt for mye. Vis følelser og nærhet. Kombinasjonen er fordelaktig for fruktbarhet og barn.
 
LUFT MED VANN: TVILLINGENE, VEKT, VANNMANN med KREPS, SKORPION ELLER FISKENE
Dere snakker forskjellig språk. Luft tegnene styrer intellektet, vann tegnene emosjonene. Fornuft og følelser virker på forskjellige premisser. Dere kan møtes gjennom musikken, eller et positivt samfunns engasjement. Men dere har forskjellige forventninger til kjærligheten, og på hvordan barna skal oppdras. Her er en vesensforskjell, og kompromiss er nødvendig for å danne bånd med trygghet.
 
VANN MED VANN: KREPS, SKORPION, FISKENE med KREPS, SKORPION ELLER FISKENE
Du og din kjæreste er romantiske, følsomme og omsorgsfulle. Dere er inderlige og intime med hverandre, og har som regel tid til omgivelsene. Et nært samarbeid er viktig, men en av dere bør ha en sterk identitet, praktisk sans og målrettede ambisjoner. Vann elementet er fruktbart og frembringer liv. Dere kan ha et godt og langt parforhold med mange barn.

 

Return