Astrologer Andrew Bevan, QHP, DMS Astrol

- OL på Lillehammer -

Ideen bak de Olympiske leker har sitt opphav i en hyllest til de gamle greske guder som i følge mytelogien hadde sin bolig i Olympia, rett over skyene på toppen av fjellet Olympus. Her regjerte 'Zevs' som i romersk mytelogi er assosiert med guden Jupiter. Dette betyr at de Olympiske leker har sine røtter i tradisjoner nært knyttet de astrologiske. I forbindelse med at de Olympiske leker skulle arrangeres på Lillehammer i 1994 kunne det vært passelig å undersøke symbolspråket og de kommersielle muligheter som knyttet seg dette nære felleskap med astrologiske tradisjoner.
En Olympiade markerte en viktig tidsregning i antikken. Hver fjerde år introduserer vi en ekstra dag til måned februar for å justere kalenderen og kompensere for at solåret er 365,24 dager lang. Dette kalles et skuddår
Kun et par dager før Lillehammer fikk tildelt de Olympiske vinterleker, den 15. september 1988, var det en ringformet solformørkelse. Denne solformørkelsen var ikke synlig fra Norge, men solen var i ferd med å stige i Lillehammer i samme øyeblikk som solformørkelsen nådde sin høyde. Et tilsvarende fenomen ble observert ved tildelingen av de Olympiske leker til Rio 2016.

 

   

Les også: Geir Karlstad faller på 10.000m i OL i Calgary 1988

 

- Return -