Bedriftsastrologen: www.xerxes.no 

 

"Magasinet" - Dagbladet; 27. juli 2002

- Bedriftsastrologi -

Om Astrologi, Børs og Næringsliv

av Lene Vintervoll (versjon uten redaksjonelle utelatelser)

 

FRA HJEMMEKONTORET sitt i Drammen følger astrolog Andrew Bevan nøye med. Om børsen går opp eller ned, om selskaper taper eller vinner. Det har han gjort hver eneste dag siden 1987. - Ved hjelp av teknisk analyse og astrologi forsøker jeg å se finansielle trender. Det gjør at jeg kan forutsi markedet framover. Bevan har jobbet som astrolog i 21 år. Med særlig fokus på finansiell astrologi. De selvlærte aksjeanalytikeren gir råd både til profesjonelle investorer og andre aksjeinteresserte. - Jeg tror markedet bygger på kollektiv psykologi og at vi alle er bjellesauer som styres ut i fra rytmene i naturen. Astrologi påvirker naturen, sier Bevan. Han legger særlig vekt på fenomener som solformørkelse og månens omløpstid. -Hva kan man få ut av dette? -Litt penger, kanskje!? Jeg synes det er ærligere å komme med en påstand om en aksje enn framtiden til et menneske. Jeg kan ikke prate svada, enten slår det til eller ikke. Tall er tall. -Hvordan har det gått? -Jeg har en lang merittliste, og forutså blant annet Asiakrisen og IT-kollapsen i år 2000 flere måneder i forveien. Men ingen er feilfrie. -Er du rik, da? -Jeg kan leve av mine egne investeringer. Det er ikke alltid så lukrativt, men det går fint.


Treff og Bom

Treff: Jeg spådde den økonomiske krisen i Asia i februar i 1997, flere måneder før andre finansanalytikere gikk ut og sa det samme her hjemme. Bom: Jeg bommet på bunnen av krakket i 92 med et par dager. Ikke alle var like fornøyd.


Hva kommer?

- Bunnen er ikke nådd på børs. Vi leter etter en mellomlangsiktig bunn på børs i slutten av juli - eller i løpet av august. Herfra kan vi få en sunn reaksjon oppover. Dermed er det en god tid nå å kjøpe aksjer i et mellomlangsiktig tidsperspektiv. Min oppfatning er at det historiske bunnpunktet vil ligge minst 20-30% lavere enn det vi gjør i dag. Sett over en utvikling som kan ta flere år. [ Sjekk fakta ] Ved å sette opp renten er Norges sentralbanksjef Svein Gjerdrem er i dag i ferd med å gjøre samme feil som den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan gjorde i år 2000; Greenspan satte opp renten for å unngå en overopphetning av den amerikanske økonomi - som følge at alt gikk i stå, med påfølgende panikkpolitikk. Dette kan komme til å koste Gjerdrem dyrt.

 

 

Return